YEKL

kr.49.00

ABRAHAM CAHAN

debutroman og klassiker fra 1896 
YEKL – a Tale From the New York Ghetto
nu for første gang på dansk

Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

Suzanne Brøgger skriver bl.a. i forordet:
”I mine øjne er det stadig indvandreren over alt, til hver en tid, der med sin usikkerhed og sin mangelfulde orienteringsevne, indvandreren i sin frygt og med sit livsmod og sit vilde håb for fremtiden, der minder os om det smukkeste ved at være menneske overhovedet. Det er immigranten, der tør kaste sig ud i det fremmede og vove noget nyt.”

Professor Arnold Krammer, Texas A&M University, skriver:
”Abraham Cahan er et litterært skatkammer! I Yekl skildrer han en kvindelig immigrants møde med New York og beskriver kærlighed, skilsmisse og søgen efter identitet og selvtillid i en ny verden… Næsten 80 år efter at bogen blev udgivet beviste Yekl sin tidløshed, da romanen i 1975 dannede grundlag for Joan Micklin Silvers prisbelønnede film Hester Street.”

William Dean Howells skriver i The New York World: ”Cahan er den første amerikanske forfatter, der begavet og indsigtsfuldt skildrer immigrantens sociale og psykologiske verden..
i Yekl har han skabt en antihelt med ægte eksistentiel styrke, en fortabt sjæl, der stadig taler til os og fortsat vil gøre det, så længe immigrationens smertefulde proces former vore nationale drømme og mareridt… Yekl er virkelig en blændende bog.”

”Med levende personskildringer, eviggyldige temaer og den smukt fortalte historie fremstår romanen tindrende skarp…”
Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Berlingske Tidende

”En dyb, rørende og tankevækkende bog, der er relevant som aldrig før.”
Anne Mette Busch, Nordjyske Stiftstidende

”..en hjerteskærende historie – med psykologisk skarpsyn og stor energi i fortællingens detaljer – som kun en stor kunstner kan gøre det.”
Lars Bonnevie, Weekendavisen

”En lille perle af en immigrantroman. Den er både skarpt registrerende, empatisk og humoristisk i sin skildring af immigrationens dobbelthed, af på den ene side håbene, drømmene og mulighederne, på den anden side fremmedgørelsen, smerten og tabet.”
Søren Frank, Litteraturmagasinet Standart

”…en eviggyldig roman om immigrationens vanskelige kunst – en god appetitvækker til mere af samme forfatter.”
Ruth Heiberg Michaelsen, Litteratursiden.dk

”Abraham Cahan er et litterært skatkammer! I Yekl skildrer han en kvindelig immigrants møde med New York og beskriver kærlighed, skilsmisse og søgen efter identitet og selvtillid i en ny verden… Næsten 80 år efter at bogen blev udgivet beviste Yekl sin tidløshed, da romanen i 1975 dannede grundlag for Joan Micklin Silvers prisbelønnede film Hester Street.”
Professor Arnold Krammer, Texas A&M University,”

96 sider

ISBN 978-87-991398-1-1

Yderligere information

Vægt 0.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “YEKL”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *