2000 ÅR MED HELLIGÅNDEN

kr.199.00

HANS P. PEDERSEN, I denne bog gives en kortfattet, men yderst aktuel fremstilling af Helligåndens virke i kristendommens 2000-årige historie fra begyndelsen til i dag.

Kategorier: ,

Beskrivelse

“Den, som ikke har kendskab til det, der er sket, inden han blev født, skal forblive barn,” sagde den  berømte romerske filosof Cicero. 
Netop nu, hvor den verdensomspændende karismatiske bevægelse er en af de hurtigst voksende og mest markante vækkelsesbevægelser indenfor kristendommen med over en halv milliard tilhængere, er faktiske oplysninger om dens rødder og mangfoldige udtryk i allerhøjeste grad påkrævet. Det gælder ikke mindst i relation til global kirkevækst, megakirker og Helligåndens manifestationer, såsom tegn, undere, helbredelser, tungetale og profeti. 

I denne bog gives en kortfattet, men yderst aktuel fremstilling af Helligåndens virke i kristendommens 2000-årige historie fra begyndelsen til i dag. Den giver et overblik over et aspekt af denne historie, som alt for ofte blevet minimaliseret og fordrejet.
Gennem en række konkrete eksempler dokumenteres det, at den karismatiske kristendom har dybe rødder tilbage i tiden. De går næsten 2000 år tilbage, hvor Jesu første efterfølgere blev involveret i deres verdensomfattende opgave: ” Men I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner både i Jerusalem og i hele Judæa og Samaria og lige til jorden ende.” 

Her er den fængende og dramatiske beretning om, hvordan det er gået helt frem til i dag, hvor den karismatiske kristendom, på tærsklen til et nyt årtusinde, står overfor en hidtil uhørt global ekspansion.

”En velskrevet bog, der udfylder et udækket aspekt om emnet – også god som håndbog. For alle interesserede samt til undervisningsbrug i kristendommens historie.”

Lektørudtalelse, Bibliotekscentralen

”En bog om den karismatiske bevægelsens historie og fremtid.”
Politiken

”Ikke blot er Hans P. Pedersens nye store bog et imponerende værk af en velskrivende og meget vidende forfatter, der giver et nærmest leksikalsk væld af oplysninger. Den har, først og fremmest, et livsvigtigt budskab, som går rent ind. Der er grund til taknemmelighed for denne bog.”
Forfatter Poul Hoffmann i Udfordringen

”Professor P.G. Lindhardt udgav for år tilbage en kirkehistorie som næsten kun regnede med materielle, sociale og politiske drivkræfter i forbindelse med kirkens forhold, liv og vækst. På den baggrund skal vi være taknemmelige for Hans P. Pedersens kirkehistorie, som skildrer Helligåndens gerning i mange betydelige kirkesamfund. Et betydeligt teologisk værk.
Johs. Magelund, præst og fhv. højskoleforstander

”Jeg kan varmt anbefale bogen som en af de væsentligste kristne bøger, der er udkommet i de senere år.”
Forlagschef Jørgen Vium Olesen, Scandinavia, i Ny Vision

”Jeg har beundret det store forarbejde, der er lagt ned i dette værk. Jeg håber at bogen får stor udbredelse. Et vigtigt dokument, som vil få betydning mange år frem. For mig har der været mange højdepunkter i gennemlæsningen af bogen, og jeg sidder tilbage med en ny længsel efter mere af Helligånden og efter at være med i det, Gud gør i dag.”
Pastor Kurt Christensen i KE

”En let tilgængelig bog om et stort og væsentligt emne på et varieret og sprudlende dansk, hvor vi mærker forfatterens hjerteslag for Helligåndens gerning i fortiden, nutiden og fremtiden. Jeg er meget imponeret over mængden af oplysninger og den ånd, som bogen er skrevet i.”
Pastor Torsten Højberg

”Jeg er virkelig imponeret over bogens indhold. Den fortjener at blive læst af virkelig mange i vort land.”
Sognepræst Hakon Bojsen, Silkeborg

”Jeg beundrer det store værk og glæder mig til fordybelse deri.”
Pastor Vagn Birk, Missionsforbundet

”Bogen efterlader stor respekt for det nærmest overvældende materiale, den fremlægger.”
Pastor Johannes Christensen, Aalborg

”Spændende, fascinerende læsning. Kortfattet, men alligevel dybt detaljeret, yderst aktuel fremstilling af kristendommens 2000-årige historie fra udgangspunktet til i dag. Udførligt og levende beskrevet. Særdeles velegnet som undervisningsmateriale f.eks. som udgangspunkt for studiekredse.”
Bodil Harild, journalist

”Interessant og befriende læsning… Bogen, der med sit omfattende noteapparat tilstræber videnskabelighed, dokumenterer mange års slid med at grave den karismatiske kristendoms rødder og virkningshistorie frem. Bogen er holdt i en objektiv, men engageret stil.
Metodistpræst Lars Ulrik Jensen i Kristelig Talsmand

”I en tid hvor millioner oplever kraften fra Helligånden, er det vigtigt at denne bogs budskab herom også når ud til Danmarks befolkning.”
Pastor Verner Jensen, Apostolsk kirke.

”Spændende læsning. Materialet er enormt og forfatterens personviden er meget stor. En god oversigtsbog, også en god forsvarsbog at have i hånden, når man interesserer sig for sporene af Helligåndens kraft. Bogen ansporer til at glæde sig over Helligåndens virkelighed og fremtid i dag.”
Sognepræst Helge Pahus, Karlslunde Strandkirke, i Ny Vision

”Det vil inspirere og styrke mange at læse denne bog. Her tænker jeg på kirkeledere i de forskellige menigheder og kirker, medlemmer i kirken og andre uden for kirken. Det er et fantastisk arbejde Hans P. Pedersen har lagt i bogen, og jeg er overbevist om, at den bliver til stor nytte og velsignelse.”
Professor, dr. Vinson Synan, Regent University, USA, i Ny Vision
 

443 sider
ISBN 978-87-986510-1-3

Yderligere information

Vægt 0.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “2000 ÅR MED HELLIGÅNDEN”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *