EN HÅND I MØRKET

kr.99.00

DA NUDEL, EN HÅND I MØRKET er Ida Nudels utrolige og inspirerende beretning fra det virkelige liv, der afslører Sovjetunionen på sammenbruddets rand og den antisemitiske brutalitet, som få andre har turdet beskrive. 

Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

EN HÅND I MØRKET er Ida Nudels utrolige og inspirerende beretning fra det virkelige liv, der afslører Sovjetunionen på sammenbruddets rand og den antisemitiske brutalitet, som få andre har turdet beskrive. Den viser en enkelt kvindes sjældne mod og medfølelse. Livet i det totalitære Sovjetunionen var ikke let for nogen jøde, og det var især svært for den intelligente og følsomme Ida Nudel, som havde mistet det meste af sin familie i nazisternes Holocaust, og hvis far var død i kamp for den røde hær. Ikke desto mindre var det først i 1971, da hun var 40 år gammel, at hun begyndte at drømme om at emigrere til Israel. Og således begyndte odysseen for den kvinde, som verden siden skulle kalde “samvittighedsfangernes skytsengel”, et symbol på håb og modstand for alle sovjetiske jøder, som længtes efter frihed. Gennem 16 år risikerede Ida Nudel sit liv for at hjælpe hundreder af fængslede sovjetiske jøder med at emigrere til Israel. Den pris hun måtte betale, var selv at blive nægtet udrejsevisum, voldelige overfald, dødstrusler, KGB’s mordforsøg og eksil i Sibirien.

”En velskrevet og letlæst beretning. Hendes ærlige og ligefremme skildring ryster den dag i dag. Enorme ressourcer blev benyttet på at knægte denne kvinde, men hun var en hærdet kombattant mod menneskelig ondskab.”
Ritzaus Bureau

”Ida Nudels beretning udstråler den samme livskraft og værdighed som Rachel og Israel Rachlins gribende beretning fra deres 16 år i Sibirien. Den fortjener at blive læst.”
Politiken

”Man læser denne bog med samme vantro, som man har læst andre, lignende beretninger om enkeltmenneskers mod, energi og opofrelse på den ene side, og på den anden side en totalitær statsmagts muligheder for at forfølge og intimidere borgerne.”
Jyllands-Posten

”En bog af en sjælden indre storhed. Ida Nudel skriver flot om, hvad der måtte synes at være en helt ulige kamp mod et barbarisk menneskefjendsk system og mennesker, som i vid udstrækning var dybt prægede af hadefuld indoktrinering.”
Vendsyssel Tidende

”En gribende beretning om en meget stærk personlighed.”
Aalborg Stiftstidende
 

295 sider med s/h-illustrationer
ISBN 978-87-8509-511-7

Yderligere information

Vægt 0.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “EN HÅND I MØRKET”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *