SKJULTE BØRN

kr.149.00

ANDRÉ STEIN, Der er skrevet mange bøger om Holocaust, men kun få set fra børns perspektiv. Nu står de skjulte jødiske børn fra 2. verdenskrig imidlertid frem for at fortælle deres gribende historier.

Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

Der er skrevet mange bøger om Holocaust, men kun få set fra børns perspektiv. Nu står de skjulte jødiske børn fra 2. verdenskrig imidlertid frem for at fortælle deres gribende historier.
Mange voksne overlevende fornægtede børnenes oplevelser. For mange børns vedkommende blev årene i skjul under krigen derfor fulgt af mange år i skjul efter befrielsen. Fordi deres minder blev draget i tvivl, har Holocaust – børnene med få undtagelser forholdt sig tavse – indtil nu. 
I bogens ti historier skildres en tid med en utrolig grusomhed og uventede medlidenhedshandlinger. Børnenes oplevelser rækker fra det virkelig rædselsvækkende til det rørende menneskelige. En af de overlevende, Abe Foxman, har sagt: “Det er vores opgave at bekræfte overfor offentligheden, at der findes godhed. I 50 år har de overlevende vidnet om ondskabens dybder. Nu er det på tide at vidne om godheden.” 
“Skjulte børn – de overlevede Holocaust” er en fantastisk bog, som tør se sandheden, hele sandheden i øjnene. Historierne er autentiske, rammende, smertelige, men i sidste ende opmuntrende.

”En enestående fascinerende bog… en yderst velskrevet beretning.” om en halv snes jødiske børns utrolige og uhyggelige oplevelser som jaget bytte for de nazistiske umennesker. Denne bog burde være tvangslæsning for alle, som tvivler et øjeblik på den hidtil usete umenneskelighed, der ramte Europas jøder i 1930’erne og 1940’erne.”
Ritzaus Bureau

”Det er i sandhed en enestående historie.”
Overrabbiner Bent Melchior

”Man ville ønske at disse ti beretninger ikke var sande. At de var blevet til i en kynisk og udspekuleret fortællers fantasi. Men det korte af det lange: et hamrende, bankende vidnesbyrd om det man aldrig bliver træt af at høre: Vi har alle ret til at være her. Og vi har alle ret til at fortælle.”
Kristeligt Dagblad

”Skildringer fra ti jødiske børn der blev reddet fra nazisternes dødslejre, fordi andre trods store personlige risici tog dem til sig og skjulte dem. Det er rystende læsning om børn, der brændemærkes dybt i sjælen men også om, at der brænder små lys af godhed, selv når det ser allermest sort ud.”
Jydske Vestkysten

”Bogen skildrer ti barneskæbner, der overlever Holocaust. Den skildrer krigens gru, menneskers godhed og børns livsvilje. Et rystende dokument om Europa i midten af 1900-tallet.”
Vendsyssel Tidende

”Bogen peger på hvad mennesker kan være udsat for og alligevel komme sig over og så gøre noget godt for andre. Det er den stærkeste bog, der er udkommet på dansk om dette emne.”
Psykoterapeut Judith Beermann Zeligson
 

335 sider
ISBN 978-87-90169-07-7

Yderligere information

Vægt 0.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “SKJULTE BØRN”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *